we love to build software

saas-cloud

SaaS (Software as a Service)

Software online via uw browser

De ontwikkelingen in de wereld van IT-technologie gaan snel. Het lijkt alsof er elke dag nieuwe diensten op de markt worden gebracht. We hebben het dagelijks over The Internet of Things, SaaS, IaaS en de Cloud Maar wat is nu precies wat?

The Cloud (Cloud Computing) is het via het internet beschikbaar stellen van hardware, software en data. De Cloud is eigenlijk een computer die zich buiten uw fysieke locatie bevindt. U heeft wel de functies, maar niet het apparaat.

 

cloud
saas

 

 

SaaS betekent 'Software as a Service'. Het is het onderdeel van Cloud Computing dat de software online beschikbaar stelt.

Met SaaS hoeft uw software dus niet binnen uw bedrijf geïnstalleerd te worden. U gebruikt de software online via een browser. En de data wordt ook online opgeslagen. Daardoor heeft u altijd en overal toegang tot uw applicaties en heeft u ook altijd een back-up.

Proovit heeft jarenlange ervaring en expertise met Cloud en SaaS-projecten. Proovit maakt bovendien uitsluitend gebruik van servers die in Nederland draaien. Die vallen namelijk onder Europees recht. Dat is belangrijk, want uw gegevens zijn dan beter beschermd.